Min Endometrios operation

2010 05 05  kl.08:00 skulle jag infinna mig vid kirurg avdelningen. Jag var jätte nervös fick skjuts av min sambo.ville inte att han eller någon annan skulle vänta på mig. De skulle ringa när jag var på uppvaket. 

Fick ett speciellt shampo och duschkräm som jag skulle använda. Sedan fick jag på mig långa vita strumpor, Nättrosor och en vitt rock. Jag rullades ut till ett hänt rum med andra som skulle göra olika operationer .Kom en jätte trevlig sjuksköterska som frågade om jag ville ha lugnande innan min OP,Jag tackade nej. Fick några blå tabletter som jag skulle ta innan . Blev väldigt trött på dem.  Kl.09:00 fick jag träffa  min läkare  dr H kallar jag henne. Hon gav mig ett leende och berättade vad som skulle ske.DrH fick mig att känna mig väldigt trygg.Sen kom Narkosläkaren och jag försvann. Det som är konstigt att bli sövd är att allt blir svart ,man drömer liksom inget . men jag kunde som känna dem runt mig . Ett tag kändes det som jag var utan för och tittade på vad de gjorde med mig .

Allt gick bra det tog en timme att göra min op. Jag minns att jag vaknade i ett rum med massor av apparater men somade om igen var svår att väcka tydligen. Hade även väldigt ont så de dundrade på med smärtlinding. Fick stanna kvar över natten. Fattar inte, hur man kan åka hem samma dag .De stod så på lappen man fick med sig hem  .Hur fan ska man kunna de? Med all den smärtan, är väl olika.

Väl uppe på avdelningen  kom min läkare upp DrH . Hon berättade om vad de hade hittat och att hon hade fått gjort 4 hål i magen , var nära att ta upp hela buken . Hon hade hittat Endrometrios fullt på min buk hinna och bäkenet , urin blåsan. Även misstanke om tarmen och i livmodern. Hon tag bort det som gick . var så glad över att det var en lyckad op.Tror att min sambo kom upp på kvällen och hälsade på mig . han var blek och såg rädd ut. Kommer inte riktigt i håg då jag var full proppad med smärtis. Jag spydde mycket på natten flera gånger. blä för morfin men väldigt bra mot smärta.

Nästa dag 2010 05 06

vaknade  upp hade så ont i diafragman .De förklarade att brukar bli så då man blåser upp magen under op och man är lätt lutad bakåt när det opererar. Det  upplevde jag som mest smärt samt .Själva såren var ok. För att få åka hem  var jag tvungen att få i mig mat . Hur sugen var man på att äta då??Ínte alls. Men tvigade i mig kräm och macka. Min sambo kom att hämta klockan 16.30 .  Äntligen hemma .

2010 05 07

Hade jobbigt under natten  ,men mycket smärta .Tur att min sambo fanns vid min sida. Han ringde flera gånger under dagen för att kolla så jag mådde bra.Även mina älskade systrar och föräldrar kollade läget. Tack för det ,helt underbara . Jag var sjuksriven i 14 dagar och det behövdes då jag gick till jobbet och stog mycket också. Jag fick äta tardolan under hela den tiden .

Det som var jobbigt var att jag hade ont vid diafragman och tungt med andnigen nästan en vecka efter min op. Att ta en dusch blev ett minder bestyr. man ville inte att tejpen skulle lossna. de ömmade mycket i buken , det tog flera månader innan den smärtan försvann helt. Jag tycker helt klart att det var värt allt sjuktid .

Nu har det gått 2 år och jag skulle nog behöva göra en till . Har nu fått tillbaka mina problem när jag inte har gått på behandling. Vi inväntar att bli gravida.  hopps ,hoppas.

Lämna en kommentar